Couverture de Wonder Foods

Wonder Foods

The Science and Commerce of Nutrition (California Studies in Food and Culture, Book 80)

Aperçu

Essayer pour 0,00 €
Écoutez en illimité un large choix de livres audio, créations & podcasts Audible Original et histoires pour enfants.
Recevez 1 crédit audio par mois à échanger contre le titre de votre choix - ce titre vous appartient.
Gratuit avec l'offre d'essai, ensuite 9,95 €/mois. Résiliez à tout moment.

Wonder Foods

De : Lisa Haushofer
Lu par : Margaret Wakeley
Essayer pour 0,00 €

9,95 € par mois après 30 jours. Résiliez à tout moment.

Acheter pour 22,40 €

Acheter pour 22,40 €

Confirmer l'achat
Utiliser la carte qui se termine par
En finalisant votre achat, vous acceptez les Conditions d'Utilisation. Veuillez prendre connaissance de notre Politique de Confidentialité et de notre Politique sur la Publicité et les Cookies.
Annuler

À propos de cette écoute

Between 1850 and 1950, experts and entrepreneurs in Britain and the United States forged new connections between the nutrition sciences and the commercial realm through their enthusiasm for new edible consumables. The resulting food products promised wondrous solutions for what seemed to be both individual and social ills. By examining creations such as Gail Borden's meat biscuit, Benger's Food, Kellogg's health foods, and Fleischmann's yeast, Wonder Foods shows how new products dazzled with visions of modernity, efficiency, and scientific progress even as they perpetuated exclusionary views about who deserved to eat, thrive, and live. Drawing on extensive archival research, historian Lisa Haushofer reveals that the story of modern food and nutrition was not about innocuous technological advances or superior scientific insights, but rather about the powerful logic of exploitation and economization that undergirded colonial and industrial food projects. In the process, these wonder foods shaped both modern food regimes and how we think about food.

The book is published University of California Press. The audiobook is published by University Press Audiobooks.

©2023 Lisa Haushofer (P)2024 Redwood Audiobooks
Grande-Bretagne États-Unis
Les membres Amazon Prime bénéficient automatiquement de 2 livres audio offerts chez Audible.

Vous êtes membre Amazon Prime ?

Bénéficiez automatiquement de 2 livres audio offerts.
Bonne écoute !

    Commentaires

    "An exemplary food history from the perspective of the history of science and medicine." (Journal of the History of Biology)

    "Insightful and learned, popping with moments of intrigue and teeming with interesting characters...a fascinating history." (Benjamin R. Cohen, author of Pure Adulteration)

    "Thoroughly researched and gorgeously written..." (Jeremy A. Greene, The Johns Hopkins University School of Medicine)

    Ce que les auditeurs disent de Wonder Foods

    Moyenne des évaluations utilisateurs. Seuls les utilisateurs ayant écouté le titre peuvent laisser une évaluation.

    Commentaires - Veuillez sélectionner les onglets ci-dessous pour changer la provenance des commentaires.

    Il n'y a pas encore de critique disponible pour ce titre.